06 23 753 847 kim@communikim.nl

CommuniKim

Communicatieadvies voor zorgorganisaties

Advies

Werk je op een communicatieafdeling in de zorg? Dan weet je dat er altijd genoeg te doen is. Die brochure heeft echt een update nodig, de recruiter vraagt om hulp bij het goed wegzetten van een nieuwe vacature. Er moet een nieuwsbrief uit richting mantelzorgers en de vrijwilligerscoördinator kan ook nog wel wat hulp gebruiken.

Dan heb ik het nog niet eens over het intranet en de communicatie richting medewerkers over het nieuwe scholingsbeleid. En, wacht eens even, wat plaats je deze week eigenlijk op Facebook?

Tijdelijke versterking van jouw communicatie-afdeling in de zorg

Je kan wel wat extra handjes gebruiken bij alle vragen die je krijgt. Strategisch of operationeel, de communicatieafdeling van een zorgorganisatie is essentieel voor alle stakeholders waar je mee te maken krijgt. Je bent de verbindende factor tussen management en directie, de medewerkers in het primaire proces, de bewoners, cliënten en verwanten en externe partijen.

Vaak laat je je leiden door ‘de waan van de dag’, en blijft er weinig tot geen tijd meer over voor het conceptueel-, campagnematig en strategisch denken. Belangrijke dingen blijven liggen en je mist denkkracht, uitvoering of creatieve input. Het helpt om projecten of taken uit te besteden aan een freelance communicatieadviseur voor zorgorganisaties die jullie tijdelijk komt versterken.

Hulp

Zorgmarketing - Kim - CommuniKim

interim/Freelance communicatie-adviseur voor zorgorganisaties

Waar ik jullie mee kan helpen:

N

Arbeidsmarktcommunicatie

N

Corporate communicatie

N

Nieuwe campagnes uitdenken, opzetten en coördineren

N

Communicatieprojecten uitdenken, opzetten en coördineren. Zoals een nieuwe website, nieuw intranet, een nieuw ECD, een nieuwe folderlijn etc.

N

Communicatiestrategie- en beleid

N

Social Media strategie en -management

N

SEO-strategie en implementatie

N

Contentstrategie

N

Social Advertising

N

De vertaalslag van complexe naar begrijpelijke informatie

Waarom ik de interim/freelance communicatie-adviseur voor jullie zorgorganisatie ben

Zeg nu zelf, de lijntjes binnen een zorgorganisatie lopen vaak net iets anders dan binnen het bedrijfsleven. Je hebt met gevoeligheden te maken rondom je cliënten, patiënten en bewoners en de belangen zijn anders dan in een 100% commerciële organisatie.

Tijd om interim/freelance ondersteuning grondig in te werken is er niet. Je hebt behoefte aan iemand die meteen mee in het diepe kan springen. Iemand die de processen van de zorg kent en de uitdagingen begrijpt. Iemand die projectmatig kan werken en die snel alles op de rit heeft.

Als interim/freelance communicatieadviseur met ervaring in de zorg heb ik aan 1 woord genoeg. Dankzij mijn eerdere commerciële werkervaring signaleer ik (commerciële) kansen en ben ik analytisch sterk. Ik geloof in een goede strategische basis. Heb je de basis op orde, dan zijn er vaak veel meer mogelijkheden dan je denkt binnen het speelveld van communicatie in de zorg.

Ik neem ook een brede online marketingkennis met me mee, waardoor we spijkers met koppen kunnen slaan voor jullie externe profilering. Ik signaleer kansen en denk hands-on mee. En dat arbeidsmarktprobleem? Daar heb ik wel wat ideeën over!

Zorgmarketing - Kim - CommuniKim

Basis

Extra versterking
voor jouw communicatieproject in de zorg

Heb je tijdelijk hulp nodig bij het opstarten van een project, of je wil je communicatieafdeling extra inspiratie, creativiteit of een ander strategisch oogpunt meegeven? Ik pak het project op waar jij op dat moment behoefte aan hebt. We werken samen op projectbasis of je neemt een aantal uur bij me af. Heb je daarna nog behoefte aan een interim/freelance communicatieadviseur voor jouw zorgorganisatie? Dan kijken we samen hoe we dat het beste kunnen inregelen. Alles is mogelijk. Neem contact met me op en we bespreken hoe ik jou kan helpen.

Contact

Vertel me waar jouw uitdaging ligt, en we maken samen een masterplan. Zodat jij het juiste verhaal vertelt, aan de juiste ‘reiziger’. Voor mij trouwens een latte met havermelk. Niet om ingewikkeld te doen. Vind ik gewoon lekker. First coffee is on me!

Tot binnenkort.

CommuniKim

TELEFOON

06 23 753 847

Contact