Wat is een contentstrategie?

Wat is een contentstrategie?

Een contentstrategie, wat is dat nu eigenlijk? Je hebt er waarschijnlijk weleens van gehoord en je weet dat het een belangrijk onderdeel is van je marketing & communicatie. Maar weet je ook wat er precies mee bedoeld wordt? Ik vertel het je graag!

contentstrategie

Contentstrategie; een plan met strategische keuzes

Een contentstrategie is eigenlijk een plan waarin je strategische keuzes vastlegt. Door deze strategische keuzes te maken, zorg je voor een eenheid in je content en zorg je ervoor dat jouw content de juiste mensen bereikt. Heb je ooit op deze manier naar je content gekeken? Of schrijf en plaats je gewoon iets op het moment dat het in je opkomt? Het hebben van een contentstrategie zal je op de lange termijn een hoop tijd (en misschien wel hoofdpijn!) besparen. Een goede contentstrategie is een belangrijk onderdeel van je communicatie als organisatie en als merk, steek er dus zeker je energie in!

Een contentstrategie bestaat eigenlijk uit een aantal belangrijke elementen waar je een keuze in moet maken om tot een duidelijke lijn te komen. Als je je contentstrategie op papier hebt staan kun je aan de slag gaan met het vullen van je contentkalender.

Contentkalender; een concrete vertaling van je strategie

Een contentkalender i s namelijk een concrete vertaling van je strategie in uitgewerkte berichten.  Doordat je keuzes hebt gemaakt  in je contentstrategie is het makkelijker om je contentkalender te vullen. Je berichten hebben ook meer kans op succes, doordat ze onderdeel zijn van een groter geheel.

Geloof me, je moet er even voor gaan zitten, maar achteraf zul je blij zijn dat je het hebt gedaan.

En heb je hulp nodig met het op papier zetten van je contentstrategie of met het uitwerken van je contentkalender? I’m your girl!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.