06 23 753 847 kim@communikim.nl

dit ben ik!

CommuniKim

Over

Hoe ik freelance tekstschrijver en communicatieadviseur werd

En dan… dan sta je op straat. 

We schrijven mei 2020. Ik had net een kind op de wereld gezet (voor de tweede keer nog wel). Een prestatie van wereldformaat, al zeg ik het zelf. 

Na een vreemd zwangerschapsverlof, iets met een pandemie, een wereld die op slot zat en geen kraamvisite kunnen ontvangen, zou ik weer aan de slag gaan als marketing- en communicatiemanager bij een MKB-bedrijf.

Dat liep even anders. Een van mijn grootste klanten was een horeca-adviesbureau. Een business die het zwaar te verduren had. Dat was direct merkbaar. In plaats van ‘welkom terug, Kim!’, werd het ‘tot ziens, Kim’.

Ai, dat deed even pijn. Mijn leven stond op zijn kop. Een kersverse baby. En geen baan. Maar I’m not one to panic. Stiekem droomde ik al lang van een eigen bedrijf. Mijn eigen baas zijn. Alleen werken met mensen die ik leuk vind. En vooral, buiten de lijntjes kunnen kleuren. Vind maar eens een baan waar je al je kennis in kwijt kan? Ik daag je uit! 

Het ondernemerschap lonkte en riep. Lang twijfelen hoefde ik niet, ik had het meteen in mijn hoofd.

EEN MEISJE MET EEN DROOM

CommuniKim, dat moest het worden. Dienstverleners en e-commerce ondernemers helpen met commerciële communicatie en teksten. Ja, dat ging ik doen! Voor mij een logische combinatie. 

Ik vertel je waarom dat zo is. Daarvoor moeten we wel even tijdreizen. 

Op mijn 18de (bijna 20 jaar geleden…. Eek!) pakte ik mijn koffer uit in Antwerpen. Ik ging ‘op kot’. In de grote stad, waar ik niemand kende. Mijn meisjesdroom achterna. Ik ging toegepaste taalkunde Nederlands, Engels en Italiaans studeren aan de KU Leuven. Sportjournaliste, dat zou ik worden. Voor die mooie roze krant (de Gazzetta dello Sport). 

Antwerpen was in een woord fantastisch. Na een paar jaar verliet in de universiteit met een Bachelordiploma en twee Masterdiploma’s (Tolken en Journalistiek) op zak. Yes, I dit it! Alleen de weg naar die mooie roze krant. Die bleek wat ver weg… Mijn droom moest ik bijstellen. 

De liefde voor Italië zat diep. En zo kwam ik in het toerisme terecht. Ik kocht vakantiehuizen en campings in Italië in voor Belvilla en Vacansoleil. Leerde de fijne kneepjes van het salesvak en wist met goede argumenten en de juiste snaar al mijn targets te behalen. Ik zie me nog zitten, in mijn eentje, scheurend door de Toscaanse heuvels of langs het Lago Maggiore. Ahhh, la bella Italia! Maar we dwalen af. Even samenvattend: sales, veel geleerd, leuke tijd, maar op naar een nieuw avontuur.

Kim de Veer-Krijger - CommuniKim

Droom

Dit ben ik - Kim - CommuniKim

Oude liefde roest niet

Oude liefde roest niet zeggen ze toch? Dus het werd schrijven! Eerst als freelance journaliste voor het Brabants Dagblad. Daarna als content marketeer, communicatieadviseur en marketing- en communicatiemanager.

Verschillende branches, andere doelgroepen, uiteenlopende communicatieve uitdagingen.

Zie je nu waarom commercieel communicatieadvies en teksten voor mij een logische combinatie zijn? Al mijn ervaring maakt me een sterke communicatieprofessional. Als freelancer moet je je nu eenmaal snel kunnen verdiepen in je klant, haar onderneming en haar wens. No problemo, dat heb ik wel geleerd de afgelopen 12+ jaar.

Snel, analytisch sterk en direct naar de kern. Dat mag je van mij verwachten. 

Sounds good? Vertel me hoe ik je kan helpen.

Weetjes over mij

N

Mijn twee bambini hebben Italiaanse namen; Matteo en Tommaso.

N

Ik ben net een ekster en heb een oorbellenverzameling waar je u tegen zegt.

N

Naast Nederlands spreek ik ook Engels, Italiaans, Duits en Frans.

N

It might come as a shock, maar ik houd dus heel erg van roze.

N

Ik ben al bijna 25 jaar vegetariër en sta graag in de keuken, tot groot plezier van mijn famiglia.

Dit ben ik - Kim - CommuniKim

Liefde

Contact

Vertel me waar jouw uitdaging ligt, en we maken samen een masterplan. Zodat jij het juiste verhaal vertelt, aan de juiste ‘reiziger’. Voor mij trouwens een latte met havermelk. Niet om ingewikkeld te doen. Vind ik gewoon lekker. First coffee is on me!

Tot binnenkort.

CommuniKim

TELEFOON

06 23 753 847

Contact