06 23 753 847 kim@communikim.nl

CommuniKim

Tekstschrijver voor zorgorganisaties

Teksten

In de zorg draait het om mensen. Mensen met een eigen verhaal. Je wil hun verhaal vertellen. In de juiste bewoording, met integriteit en respect. Je wil hen de informatie geven waar ze naar op zoek zijn. Hun vragen begrijpelijk beantwoorden en eerlijk en transparant zijn over je werkwijze.

Maar ook wil je je zorgorganisatie aantrekkelijk presenteren. Richting cliënten, patiënten en bewoners, en richting werkzoekenden en externe stakeholders zoals zorgkantoren en gemeentes.

Het vinden van de juiste toon voor al deze doelgroepen is cruciaal. Je wil niet verzanden in complexe medische termen, stoffige beleidsdocumenten en oninspirerende verhalen. Nee, je wil juist enthousiasmeren, aanzetten tot actie, en zichtbaar zijn.

Toegankelijke en begrijpelijke teksten voor zorgorganisaties

En daar wringt ‘em vaak de schoen. De juiste snaar raken, dat lukt niet altijd. Het is lastig om te bepalen hoe je communiceert met al je verschillende doelgroepen. En een tekst aantrekkelijk op papier krijgen is zo makkelijk nog niet.

Worstel je met het opschrijven van de informatie en verhalen van jouw zorgorganisatie? Kies er dan voor om ze te laten schrijven door een tekstschrijver die gespecialiseerd is in teksten voor zorgorganisaties.

Ik help zorgorganisaties met teksten voor hun:

N

Website

N

Intranet

N

(Online) magazine of personeelsblad

N

Flyers en brochures

N

Advertenties

N

Vacatures

N

Social media

Dat doe ik door me te verdiepen in de organisatie waar ik voor schrijf. Welke zorg bieden ze en voor wie? Wat maakt hen anders dan een andere zorgorganisatie? Wat is hun visie en missie? Het bepalen van de juiste strategie is de eerste stap richting goed leesbare teksten en een toon die aanslaat bij de lezer.

SEO voor zorgorganisaties

Met alleen de teksten op papier zetten ben je er niet. Je wil ook dat ze vindbaar zijn bij het juiste publiek. Daar heb je SEO voor nodig. Zoekmachineoptimalisatie. Want wat doet een patiënt , toekomstig client of medewerker? Googlen! Naar de oplossing van haar probleem of aandoening, naar een behandeling die haar kan helpen, naar een zorginstelling in de buurt of naar een vacature bij een zorgorganisatie.

En dan moet jouw organisatie wel naar bovenkomen! Te vaak zie ik dat zorgorganisaties kansen laten liggen wat betreft de vindbaarheid van hun diensten. Zet je SEO op de juiste manier in, dan bereik je veel meer mensen en zet je jouw zorgorganisatie op pagina 1.

Dat doe je niet alleen met SEO, daar heb je ook content voor nodig die aansluit bij de klantreis van jouw klant. Ik vertel je hoe dat zit.

SEO

Klantreis in de zorg

Elke klant heeft een andere zoekintentie. Een andere reden waarom ze gaat zoeken. Al die verschillende redenen sluiten aan bij een andere fase van de klantreis. Waar de ene klant zich informeert, is de ander op zoek naar de oplossing voor een bepaald probleem, of zoekt ze gericht op een zorginstelling in de buurt.

Om een voorbeeld te geven: een zoekopdracht “helpt paracetamol tegen hoofdpijn”, heeft een andere zoekintentie dan de zoekopdracht “waar koop ik paracetamol”. Zo werkt het ook voor de content van jouw zorgorganisatie. Als jouw SEO rekening houdt met de verschillende fases van de klantreis, spreek jij een brede doelgroep aan en breid je je publiek uit.

Ben je er al van overtuigd dat je echt een tekstschrijver voor zorgorganisaties nodig hebt?

Samen bepalen we de juiste strategie voor jouw teksten, en dan… schrijven maar!

WAT kost me dat?

Prijzen

Contact

Vertel me waar jouw uitdaging ligt, en we maken samen een masterplan. Zodat jij het juiste verhaal vertelt, aan de juiste ‘reiziger’. Voor mij trouwens een latte met havermelk. Niet om ingewikkeld te doen. Vind ik gewoon lekker. First coffee is on me!

Tot binnenkort.

CommuniKim

TELEFOON

06 23 753 847

Contact