06 23 753 847 kim@communikim.nl

CommuniKim

Tekstschrijver voor zorgorganisaties

Teksten

In de zorg draait het om mensen. Mensen met een eigen verhaal. Als zorgorganisatie wil je die verhalen vertellen. In de juiste bewoording, met integriteit en respect. Dankzij die verhalen kun je je zorgorganisatie namelijk aantrekkelijk presenteren. Richting cliënten, patiënten en bewoners, en richting werkzoekenden en externe stakeholders zoals zorgkantoren en gemeentes.

Ook wil je je lezers de informatie geven waar ze naar op zoek zijn. Hun vragen begrijpelijk beantwoorden en eerlijk en transparant zijn over je werkwijze op je website en in je brochures bijvoorbeeld.

Je hebt met verschillende doelgroepen en verschillende belangen te maken. Het vinden van de juiste toon voor al deze doelgroepen is cruciaal. Je wil niet verzanden in complexe medische termen, stoffige beleidsdocumenten en oninspirerende verhalen. Nee, je wil juist enthousiasmeren, aanzetten tot actie, informeren en zichtbaar zijn.

Toegankelijke en begrijpelijke teksten voor zorgorganisaties

En daar wringt ‘em vaak de schoen. De juiste snaar raken, dat lukt niet altijd. Het is lastig om te bepalen hoe je communiceert met al je verschillende doelgroepen. Een tekst aantrekkelijk op papier krijgen is zo makkelijk nog niet. Laat staan dat je er de tijd voor hebt! Interviews inplannen, afnemen, uitwerken en feedback verwerken staat onderaan je prioriteitenlijstje, en dat is zonde! De verhalen van je zorgorganisatie vormen de kern, het hart, van je uiteindelijke missie en helpen je om organisatiedoelen te vervullen.

Worstel je met het opschrijven van de informatie en verhalen van jouw zorgorganisatie? Kies er dan voor om ze te laten schrijven door een tekstschrijver die gespecialiseerd is in teksten voor zorgorganisaties.

Ik help zorgorganisaties met teksten voor hun:

N

(Werken bij)Website

N

Intranet

N

(Online) magazine of personeelsblad

N

Flyers en brochures

N

Patiëntfolders

N

Advertenties

N

Vacatures

N

Social media kanalen

Inmiddels mag ik verschillende ouderen- en gehandicaptenzorginstellingen en ziekenhuizen tot mijn klanten rekenen. Met veel plezier haal ik input op en schrijf ik teksten voor hun zorgorganisatie.

Ook andere zorg- en welzijnsorganisaties kunnen bij mij terecht voor hun teksten. Zo werkte ik o.a. samen met psychologen, pedagogen en holistisch coaches.

Ik weet hoe de lijnen lopen in een zorgorganisatie, met welke wet- en regelgeving ik rekening moet houden en hoe het er in praktijk aan toe gaat. Dat zorgt ervoor dat ik snel van start kan gaan en me kan verplaatsen in jullie dagelijkse realiteit.

SEO voor zorgorganisaties

Heb je teksten nodig die bijdragen aan je externe vindbaarheid? Dan heb je SEO voor zorgorganisaties nodig! Als tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in zoekmachineoptimalisatie. Want wat doet een patiënt , toekomstig cliënt of medewerker? Googelen! Naar de oplossing van haar probleem of aandoening, naar een behandeling die haar kan helpen, naar een zorginstelling in de buurt of naar een vacature bij een zorgorganisatie.

En dan moet jouw organisatie wel naar bovenkomen! Te vaak zie ik dat zorgorganisaties kansen laten liggen wat betreft de vindbaarheid van hun diensten. Zet je SEO op de juiste manier in, dan bereik je veel meer mensen en zet je jouw zorgorganisatie op pagina 1.

Dat doe je niet alleen met SEO, daar heb je ook content voor nodig die aansluit bij de klantreis van jouw klant. Ik vertel je hoe dat zit.

SEO

Klantreis in de zorg

Elke klant heeft een andere zoekintentie. Een andere reden waarom ze gaat zoeken. Al die verschillende redenen sluiten aan bij een andere fase van de klantreis in de zorg. Waar de ene klant zich informeert, is de ander op zoek naar de oplossing voor een bepaald probleem, of zoekt ze gericht op een zorginstelling in de buurt.

Om een voorbeeld te geven: een zoekopdracht “helpt paracetamol tegen hoofdpijn”, heeft een andere zoekintentie dan de zoekopdracht “waar koop ik paracetamol”. Zo werkt het ook voor de content van jouw zorgorganisatie. Bouw je de content op je website uit op basis van een SEO-strategie die rekening houdt met verschillende fases van de klantreis in de zorg? Dan spreek jij een brede doelgroep aan en breid je je publiek uit.

Ben je er al van overtuigd dat je echt een tekstschrijver voor zorgorganisaties nodig hebt? Je kunt me ook inhuren als interim communicatieadviseur voor jouw zorgorganisatie.

Samen bepalen we de juiste strategie voor jouw teksten, en dan… schrijven maar!

Neem contact met me op en laat me weten wat je in gedachten hebt!

WAT kost me dat?

Prijzen

Contact

Vertel me waar jouw uitdaging ligt, en we maken samen een masterplan. Zodat jij het juiste verhaal vertelt, aan de juiste ‘reiziger’. Voor mij trouwens een latte met havermelk. Niet om ingewikkeld te doen. Vind ik gewoon lekker. First coffee is on me!

Tot binnenkort.

CommuniKim

TELEFOON

06 23 753 847

Contact