06 23 753 847 kim@communikim.nl

CommuniKim

SEO-teksten voor webshops

Teksten

Yes! Je webshop is live. Je bent super trots op je ruime aanbod, mooie, unieke, praktische en bijzondere producten. Maanden ben je er druk mee geweest. Het uitwerken van je idee, het vinden van leveranciers, het inkopen van producten, het regelen van logistieke processen en het laten bouwen van je webshop.

Laat die klanten maar komen! Maar… hoe gaan die klanten je eigenlijk vinden? Er zijn verschillende tools die je hiervoor in kunt zetten.

Teksten voor webshops

Een slimme manier om klanten naar je webshop te krijgen is het inzetten van SEO. SEO is een duurzame langetermijnstrategie waar je een constante stroom aan klanten mee kunt aantrekken. Verwerk je de juiste zoekwoorden in je productteksten, categorieteksten en blogs, dan zorg je er niet alleen voor dat je teksten enthousiasmeren en aansporen tot een aankoop, maar ook dat ze vindbaar zijn voor jouw publiek.

Als tekstschrijver voor webshops en webwinkels help ik ondernemers in verschillende branches met het vindbaar maken van hun aanbod. Mijn advies? Optimaliseer de content van je webshop voor je bezoekers. Elke bezoeker is op een ander punt in haar klantreis. Ik leg je uit wat daarmee bedoel:

N

De ene bezoeker zoekt naar de oplossing voor een probleem en weet nog niet dat jouw product de oplossing is. Bijvoorbeeld: “mijn baby heeft buikkramp”.

N

Een andere bezoeker zoekt meer informatie over een product. Bijvoorbeeld: “werkt een pittenzak tegen buikkramp bij baby’s.”

N

En een derde is specifiek op zoek naar een webshop waar een bepaald product te koop is. Bijvoorbeeld: “koop online pittenzak voor baby’s.”

Zo werkt het eigenlijk voor webshops in alle branches. Heb je content op je website staan die bij al deze fases van de klantreis en bij al deze verschillende zoekintenties past, dan spreek je een brede doelgroep aan en creëer jij je eigen online fanbase.

Optimaliseer de vindbaarheid van je webshop

Wat je daarvoor nodig hebt? Een uitgebreid zoekwoordenonderzoek waar zoekwoordsuggesties in staan die aansluiten alle zoekopdrachten van je klanten. Dat is je basis voor het uitbouwen van de content van je webshop en voor het aantrekken van nieuwe klanten.

Heb je die zoekwoorden op papier staan, verwerk ze dan op strategische plekken in je webshop, bijvoorbeeld:

N

Categorieteksten

N

Productteksten

N

Titels, URL’s en tussenkopjes

N

Blogs

N

Afbeeldingen

SEO

Productteksten laten schrijven

Kopieer je productteksten niet van de fabrikant of leverancier, maar laat ze schrijven door een professionele SEO-tekstschrijver. Je teksten zullen:

N

Aantrekkelijker en beter leesbaar zijn.

N

Passen bij de tone of voice en uitstraling van jouw webshop.

N

Vindbaar zijn met de juiste zoekwoorden.

N

Aansluiten bij alle fases van de klantreis.

Gaan we samen voor die upgrade van jouw webshop? Ik hoor graag alles over je aanbod en je ideale klant. We beginnen met een zoekwoordenonderzoek op basis van de input die jij me geeft. Kun je je daarin vinden? Dan stellen we de tone of voice en jouw buyer persona vast. Staat de strategie op papier? Dan ga ik schrijven!

Ben je klaar voor die lekker leesbare passende en vooral vindbare teksten?

WAT kost me dat?

Prijzen

Contact

Vertel me waar jouw uitdaging ligt, en we maken samen een masterplan. Zodat jij het juiste verhaal vertelt, aan de juiste ‘reiziger’. Voor mij trouwens een latte met havermelk. Niet om ingewikkeld te doen. Vind ik gewoon lekker. First coffee is on me!

Tot binnenkort.

CommuniKim

TELEFOON

06 23 753 847

Contact